

Za 4 osobe

POTREBNO JE:
- 2 srednja svinjska filea
- 300 g špinata
- 2 mrkve
- 150 g mladog sira
- 2 češnjaka
- 1 l juneće juhe
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina
- papar
PRIPREMA:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Mrkve očistiti, narezati na štapiće i skuhati u slanoj vodi.
3. Češnjak što sitnije narezati i pomiješati sa špinatom.
4. Svinjske filee uzdužno zarezati po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso da se dobije šnicla.
5. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu i premazati nadjevom od špinata.
6. Duž jedne strane mesa rasporediti štapiće mladog sira i mrkve. Zatim pažljivo zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. U većoj zdjeli na vrućem ulju popržiti rolane filee sa svih strana, pa zaliti junećom juhom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari.
8. Pirjane rolade izvaditi iz tekućine i ostaviti da se ohlade. Potom skinuti kuhinjski konac i narezati na komade.
Izvor: Dobra hrana



