Rolane tikvice

by | 24 listopada, 2014

Clipboard078-490x304

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 3 jaja
  • brašna po potrebi
  • sol, ulje

Za nadjev:

  • 400 g svježeg sira
  • 3 fileta pečene paprike
  • 150 g šunke
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • mješavina začina

Priprema:
1. Tikvice dobro oprati i odrezati im vrhove. Zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno narezati na listove. Listove tikvica posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Potom tikvice uvaljati u brašno pa u umućena jaja te ih pržiti u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus da se upije suvišna masnoća.
3. Dok se tikvice hlade, pripremiti nadjev: šunku i filete pečene paprike narezani na kockice. Posebno umutiti svježi sir, češnjak u prahu i začine po želji, dodati nasjeckanu papriku i šunku te polako promiješati.
4. Pohane listove tikvica premazati nadjevom od sira i zarolati. Rolice pričvrstiti čačkalicom.

SAVJET PLUS:
Nakon prženja pohane tikvice poklopiti da bi se poparile, jer će to olakšati rolanje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept