Rolane lazanje

by | 26 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 8 listova lazanja
  • 3 dl soka od rajčice
  • 200 g sira
  • ulje, sol

Za nadjev:

  • 350 g svježeg sira
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 200 g šunke

Za bešamel umak:

  • 60 g maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • sol

Način pripreme:

Nadjev:

1. Šunku i marinirane šampinjone narezati na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati šunku, šampinjone i svježi sir pa dobro izmiješati.

Bešamel umak:

1. U manjoj posudi otopiti maslac te dodati brašno i kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i posoliti.
2. U ohlađeni umak dodati jaje i promiješati.

Završni postupak:

1. Listove lazanja jedan po jedan kratko prokuhati u slanoj vodi da omekšaju. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ocijede.
2. Svaki list premazati s malo nadjeva od sira i zarolati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti polovinu bešamel umaka.
4. Preko njega poslagati rolane lazanje, preliti ih s malo soka od rajčice a potom uliti preostali bešamel.
5. Odozgo posuti naribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana