Rolane lazanje

by | 26 listopada, 2013

Sastojci:

  • 12 listova tijesta za lazanje
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 dl soka od rajčice
  • 350 g njemačkog sira
  • 250 g ribanog sira
  • 5 dl mlijeka
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Luk narezati na kockice i popržiti na malo ulja. Zatim dodati mljeveno meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem, dolijevajući sok od rajčica, po potrebi, dok meso ne omekša.
2. Listove lazanja kratko prokuhati u slanoj vodi da postanu savitljivi.
3. Nakon toga omekšale listove premazati slojem njemačkog sira, zatim nanijeti malo nadjeva od mesa i posuti ribanim sirom. Zatim svaki list pažljivo zarolati.
4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati oblikovane rolice.
5. Posebno otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
6. Pripremljenim umakom preliti rolice, te ih posuti preostalim sirom i sjeckanim peršinom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept