Rolana oblatna

by | 19 rujna, 2013

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 1 list oblatne
  • 100 g kajmaka
  • 100 g krem sira
  • 100 g majoneze
  • 5 kiselih krastavaca
  • 100 g suhe vratine
  • 100 g slanine
  • 1 dl ulja
  • 100 g sira
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Tikvice očistiti i narezati na kolutove, krastavce sitno nasjeckati, vratinu i slaninu narezati na štapiće, a sir krupno naribati.
2. Kolutove tikvica posoliti, uvaljati ih u brašno, potom umočiti u umućena jaja i na kraju ispeći na vrućem ulju sa svih strana da porumene.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati kremasti sir, kajmak i kisele krastavce, začiniti po želji, te pripremljenim nadjevom premazati list oblatne.
4. Preko nadjeva poredati pohane tikvice, a po njima ravnomjerno rasporediti vratinu i slaninu.
5. Nadjevenu oblatnu zarolati, premazati je majonezom i posipati sirom.

Izvor: Dobra hrana