Rolade sa šunkom

by | 1 travnja, 2013

Sastojci:

  • 12 listova šunke
  • 4 šnite kruha
  • 200 g sira
  • 200 g šampinjona
  • 3 dl mlijeka
  • 1 glavica luka
  • 3 jaja
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • mješavina začina, bosiljak

Priprema:

1. Kruh preliti mlijekom, a zatim ocijediti od viška tekućine i izmrviti.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone na listove, a sir naribati na krupno.
3. U teflonskoj tavi otopiti žlicu maslaca i na njemu popržiti luk. Zatim dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pirjano povrće, izmrvljeni kruh, polovinu sira, preostali maslac i jedno jaje. Dodati začine po želji i izmiješati.
5. Na list šunke staviti malo pripremljenog nadjeva, bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati. Od preostalog materijala oblikovati još rolica.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene rolice. Preliti ih mješavinom vrhnja i jaja pa posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana