


Sastojci:
- 12 listova šunke
- 4 šnite kruha
- 200 g sira
- 200 g šampinjona
- 3 dl mlijeka
- 1 glavica luka
- 3 jaja
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice ulja
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- mješavina začina, bosiljak
Priprema:
1. Kruh preliti mlijekom, a zatim ocijediti od viška tekućine i izmrviti.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone na listove, a sir naribati na krupno.
3. U teflonskoj tavi otopiti žlicu maslaca i na njemu popržiti luk. Zatim dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pirjano povrće, izmrvljeni kruh, polovinu sira, preostali maslac i jedno jaje. Dodati začine po želji i izmiješati.
5. Na list šunke staviti malo pripremljenog nadjeva, bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati. Od preostalog materijala oblikovati još rolica.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene rolice. Preliti ih mješavinom vrhnja i jaja pa posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



