


Sastojci:
- 1 pakiranje kora za pitu
- 350 g sira
- 600 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 200 g kečapa
- origano
- 4 jaja
- 2 dl vrhnja
- 1,5 dl mlijeka
- 1,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Luk sitno nasjeckati i popržiti na malo ulja.
2. Zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko popržiti. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati kečap, začine po želji i promiješati.
3. Sir naribati na krupno.
4. Posebno umutiti jaja, mlijeko i vrhnje.
5. Uzeti dvije kore za pitu, poprskati s malo ulja i složiti jednu na drugu. Preko druge kore nanijeti četvrtinu nadjeva od mesa pa ga ravnomjerno rasporediti i prekriti trećom korom. Potom posuti četvrtinom ribanog sira i malo origana te preklopiti četvrtom korom. Isti postupak nadjevanja ponoviti još jednom i završiti praznom korom. Pažljivo zarolati kore i staviti nakratko u zamrzivač da se stegnu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
6. Stegnutu roladu narezati na komade debljine 3,5 cm.
7. U nauljeni pleh poslagati pripremljene rolade tako da se na rubovima dodiruju kako se ne bi odmotale. Svaku roladu preliti žlicom pripremljene smjese od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



