Rolada s bademima

by | 11 lipnja, 2013

Sastojci:

Za koru:

  • 8 bjelanjaka
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice mljevenih badema
  • sol

Za nadjev:

  • 400 g svježeg sira
  • 8 žumanjaka
  • 150 g listova šunke
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 4 kisela krastavca
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

Kora:
1. Bjelanjke pomoću miksera umutiti u čvrst snijeg. Dodati sol po želji i miksati još minutu.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati brašno, mljevene bademe i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te uliti u njega pripremljenu smjesu i ravnomjerno je rasporediti. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.

Nadjev:
1. Žumanjke dobro umutiti, staviti u vruće ulje i ispeći palačinku. Ostaviti ju da se ohladi i nasjeckati.
2. U svježi sir dodati mješavinu začina po želji i dobro izmiješati.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone narezati na kockice.

Završni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati polovinom svježeg sira. Posuti polovinom kiselih krastavaca, mariniranih šampinjona i jaja. Zatim nanijeti listove šunke, premazati preostalim sirom i posipati preostalim jajima, krastavcima i gljivama.
2. Nadjevenu koru pomoću kuhinjske krpe zarolati i ostaviti da se stegne.

Izvor: Dobra hrana