Rolada od špinata s feta sirom

by | 9 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 8 listova tankih kora za pitu
  • 500 g špinata
  • 500 g svježeg sira
  • 200 g feta sira
  • 1 dl gazirane vode
  • 150 g pečenica
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl vrhnja
  • 200 g sira
  • 5 jaja, ulje
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Špinat prokuhati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Feta sir i sir krupno naribati, a pečenicu isjeći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati špinat, 3 jaja, svježi i feta sir, gaziranu vodu, prašak za pecivo i začine po želji. Dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja te prekriti drugom korom i premazati s nadjevom od špinata. Isti postupak (kora, nadjev) ponoviti još jednom i završiti četvrtom korom, poprskati je sa malo ulja pa sve polako zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
5. Rolade narezati na komade debljine 4 cm.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega komade rolade.
7. Posebno razmutiti vrhnje i preostala jaja te na svaki komad rolade staviti žlicu razmućene smjese i posipati sa malo naribanog sira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana