


Sastojci:
- 200 riže
- 200 g špinata
- 1 poriluk
- 200 g šampinjona
- 0,5 dl bijelog vina
- 150 g krem sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslaca, sol
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju ocijediti od suvišne tekućine.
2. Poriluk narezati na kockice, šampinjone na listove, a češnjak što sitnije nasjeckati. Špinat očistiti i narezati na trake.
3. Na malo ulja propirjati poriluk i češnjak. Zatim dodati šampinjone, uliti bijelo vino i pirjati na umjerenoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tekućina ne uvrije. Pred kraj pirjanja dodati špinat i miješati dok ne omekša.
4. Zatim dodati skuhanu rižu, krem sir i začine po želji. Na kraju dodati maslac, te sve sastojke polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



