Rižoto s račićima

by | 29 travnja, 2014

Clipboard0613

Sastojci:

  • 400 g očišćenih račića
  • 150 g riže
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 50 g celera
  • 300 g pelata rajčica
  • 200 g bukovača
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 dl povrtnog temeljca
  • 1 žlica nasjeckanog lista peršina
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • mješavina začina
  • sol
  • papar

Priprema:
1. Luk narezati na kockice, bukovače na štapiće, pelate na krupnije kocke, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Mrkvu i celer krupno naribati. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti.
3. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, a potom dodati mrkvu i celer, te i njih kratko popržiti.
4. Dodati bukovače i pirjati uz povremeno dolijevanje mješavine bijelog vina i temeljca od povrća, dok gljive ne omekšaju a višak tekućine ne ispari.
5. Potom dodati račiće, pelate, češnjak, peršin i začine po želji, te sve zajedno pirjati povremeno miješajući još desetak minuta. Pred kraj pirjanja dodati kuhanu rižu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept