


Sastojci:
- 350 g morskih plodova
- 100 g mariniranih šampinjona
- 200 g integralne riže
- 200 g bukovača
- 50 g margarina
- 1 dl bijelog vina
- 2 glavice luka
- prstohvat češnjaka u prahu
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Način pripreme:
1. Luk narezati na kockice, a bukovače na trake.
2. Integralnu rižu prokuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti od viška tekućine.
3. Na malo ulja popržiti luk, dodati bukovače te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok gljive ne omekšaju.
4. Zatim dodati morske plodove, bijelo vino, marinirane šampinjone, češnjak u prahu i začine po ukusu. Kratko popržiti dok višak tekućine ne ispari.
5. Na kraju dodati prokuhanu rižu i još malo prokuhati. Potom dodati margarin i miješati dok se ne rastopi.
Izvor: Dobra hrana



