


Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 200 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 200 g shiitake gljiva
- 1 vezica mladog luka
- 2 češnja češnjaka
- 150 g riže
- 4 dl juhe od povrća
- 40 g parmezana
- 0,5 dl ulja
- šafran
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na trake, a šampinjone, bukovače i shiitake na štapiće.
2. Mladi luk narezati na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Rižu skuhati u vodi u koju ste dodali šafran, a potom ju ocijediti.
4. Na malo ulja popržiti piletinu kako bi promijenila boju, a potom dodati bukovače i shiitake. Pirjati povremeno dolijevajući juhu od povrća.
5. Kada su piletina i gljive napola gotove, dodati šampinjone, mladi luk i češnjak, začine po želji i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juhe po potrebi.
6. Pred kraj pirjanja dodati kuhanu rižu, promiješati i sve zajedno kratko ispirjati. Gotov rižoto posipati parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



