


Sastojci:
- 500 g neočišćenih gambera
- 150 g riže
- 1 dl bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
- 1 veća crvena paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 poriluk
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 žlica margarina
- maslinovo ulje
- mješavina začina
- šafran
Priprema:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi sa šafranom, a potom ju procijediti.
2. Gambere zajedno s ljuskom skuhati u slanoj vodi pa ih procijediti, a tekućinu od kuhanja sačuvati.
3. Poriluk narezati na kockice, crvenu papriku na štapiće, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popržiti poriluk i češnjak, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko popržiti.
5. Potom dodati bijelo vino, začine po želji i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juhe od gambera.
6. Kada povrće omekša, dodati gambere, rižu, margarin, peršin i začine po želji te polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



