Rižoto Mediteran

by | 7 ožujka, 2015

rizoto-mediteran

Donosimo vam recept za glavno jelo: Rižoto Mediteran

Potrebno je:
– 250 g riže basmati, 40 g mrkve, 40 g kukuruza, 40 g graška, 70 g lignji, 70 g lososa, svježa rukola, mješavina začina, peršin, 5 cherry rajčice, parmezan, 20 g maslaca, 50 ml bijelog vina, 50 g naranče

Priprema:
– Kuhajte rižu prema uputama, a mrkvu, grašak i kukuruz oko 25 minuta. Ispecite lignje i losos na malo maslinovog ulja, dodajte bijelo vino i sok od naranče, a zatim i rižu, povrće, sol, papar i maslac. Sve miješajte oko 5 minuta, pa ubacite parmezan, svježu rukolu i mirođiju. Na kraju, dodajte mediteranski dresing koji se radi tako što ćete izblendirati 100 ml maslinovog ulja, 2 češnja češnjaka, svježi peršin, sol, papar i mješavinu začina.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kuhinja zdrave hrane Garden food,