Riješite se mitesera bez istiskivanja i odlaska na tretmane

by | 2 rujna, 2020

Internet je prepun savjeta i metoda za rješavanje mitesera. No, nažalost, mnoge od tih metoda savjetuju ljudi koji nisu stručni kad je u pitanju njega lica. To može dovesti do komplikacija, stoga morate biti oprezni pri usvajanju savjeta.

Prije nego što vam otkrijemo sigurne i učinkovite načine uklanjanja mitesera, objasniti što su i kako nastaju. Miteseri nastaju kada pore postanu začepljene zbog nakupljenog sebuma, odumrlih stanica kože i ostalih nečistoća. Za razliku od prištića koji zatvaraju poru, miteseri ostavljaju pore otvorenima. To znači da su masnoća, sebum i nečistoće izložene kisiku, koji ih pretvara u sivu, crnu ili smeđu masu koju nazivamo miteserom.

Kako ih se riješiti?

Miteseri se mogu stvoriti na svakoj koži, no masnija koža s većim porama im je sklonija. Istiskivanje mitesera iz pora nije preporučljivo jer se u velikom broju slučajeva prljavština zavuče dublje u poru te tako stvori veći problem. Stručnjaci kažu kako je najbolji način za rješavanje mitesera korištenje pilinga i piling maski. Sastojak koji trebate potražiti u navedenim proizvodima je sumpor. Prirodna antibakterijska svojstva sumpora iskorjenjuju bakterije i nečistoće iz pora. Redovitim korištenjem spriječit ćete nastanak novih mitesera. Ako više koristite prirodne maske i pilinge za lice, potražite proizvode s cimetom ili jojobom te nemojte zaboraviti da je ključ čiste kože pravilna njega i redovito čišćenje.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels