Koliko često trebate raditi piling lica?

by | 29 kolovoza, 2020

Piling je vrlo bitan dio njege lica i svatko tko se brine o zdravlju svoje kože trebao bi ga uvesti u dio beauty rutine.

Piling otklanja odumrle stanice kože, čisti pore, pospješuje cirkulaciju i brine se da drugi proizvodi za njegu lica prodiru dublje i bolje u kožu. Epidermis, površinski sloj kože, svakodnevno odbacuje odumrle stanice kože koje se kasnije gomilaju na površini lica te ih je potrebno ukloniti. Piling je savršen za to. No iako vrlo bitan kad je njega lica u pitanju, piling nikako ne biste trebali koristiti više no što se preporučuje.

Koliko često raditi piling?

Piling bi, ovisno o sastavu, trebali koristiti jednom do dvaput tjedno. Više od toga doista nije potrebno i može imati obrnuti učinak. Prečesto uklanjanje površinskog dijela kože ili preagresivan piling učinit će kožu lica suhom, crvenom i iziritiranom. Kod kupnje pilinga potrebno je voditi računa o tipu kože kako aktivni sastojci i kiseline koje se često nalaze u pilinzima ne bi oštetili vašu kožu. Redoviti piling preporučuje se svima, a posebno osobama koje imaju masnu kožu jer se upravo uklanjanjem odumrlih stanica kože sprječava začepljivanje pora i nastanak akni i prištića.

Foto: Park Street/Unsplash