Riblja pita

by | 3 srpnja, 2014

pita od ribe

Sastojci:

  • 500 g fileta soma
  • 1 veći poriluk
  • 90 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 1/2 limuna
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 3 jaja, ulje
  • 1 bjelanjak
  • 5 komada tost kruha
  • 75 g krem sira
  • 75 g sira
  • mješavina začina

Priprema:

1. U posudi otopiti 40 g maslaca, dodati sitno nasjeckani poriluk i kratko popirjati da omekša. Posipati brašnom, promiješati i postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. Skinuti sa štednjaka, dodati filete soma narezane na krupnije kocke, kopar, sok od limuna i začine po želji, pa vratiti da kratko prokuha.
3. Vatrostalnu posudu premazati maslacem i uliti u nju nadjev od ribe.
4. Tost kruh ispeći u tosteru i narezati na kocke.
5. Preostali maslac otopiti, dodati sitni sir i ribani sir, te zagrijavati dok se ne dobije ujednačena smjesa. Skloniti sa štednjaka, dodati snijeg od jednog bjelanjka i promiješati. Zatim dodati kockice tosta i opet polako promiješati.
6. Jaja skuhati, narezati na kriške pa rasporediti preko nadjeva od ribe. Na kraju preliti smjesom od tost kruha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept