Riblja pašteta

by | 30 studenoga, 2012

 Riblju paštetu možete služite s rajčicom isječenom na kriške i lopticama feta sira uvaljanim u sitno sjeckanu mentu.

SASTOJCI:
* 200 g srdela
* Žličica vinskog octa
* 2 čaše punomasnog vrhnja 
* 2 pasirana čena bijelog luka
* Sok od limuna
* Sol, maslinovo ulje
* Bijeli mljeveni papar
* Tost ili krekeri
* Maslac 
* Svježa menta, kopar, masline
* Rajčica
* Feta sir

 

PRIPREMA:

1. Srdelama odstraniti glave zajedno s utrobom, pa ih skuhati u slanoj vodi u koju treba dodati žličicu octa. Ocijediti i samljeti dva puta na stroju za meso ili još bolje u blenderu.

2. Riblju masu pomiješati s vrhnjem i češnjakom, kanuti par limunovih kapi, dodati žličicu maslinovog ulja, posoliti i popapriti.

3. Na topao dvopek ili krekere namazati malo masla, preko riblju paštetu i ukrasiti listićima mente, svježe mirodije ili maslinama, piše Yumama .
 

Tagovi: