Rezervirajte ljetne subote za ovu važnu aktivnost

U sklopu programa "Živjeti zdravo" provodi se akcija "Hodanjem do zdravlja" za sve građane

by | 9 lipnja, 2021
hodanje, kretanje

Neminovno je koliko je kretanje i hodanje važno za mentalno, psihičko i fizičko zdravlje. Sjedilački način života može biti iznimno loš, zato je važno pokazati i što više pokušati u svoje vrijeme uvesti tjelesne aktivnosti. Projekt “Živjeti zdravo” odlična je prilika da vi sami ili sa svojom obitelji ili prijateljima rezervirate svaku subotu za aktivno kretanje i hodanje, a istovremeno i druženje i boravak na svježem zraku.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja “Živjeti zdravo” u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt “Živjeti zdravo“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i trajat će od 2016. do 2022. godine.

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” provode se kontinuirane javnozdravstvene akcije pod nazivom “Hodanjem do zdravlja”. “Hodanjem do zdravlja” cilj je potaknuti građane Grada Zagreba, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Start je u Parku Vjekoslava Majera u 10 sati.

Javnozdravstvena akcija “Hodanjem do zdravlja” održava se kontinuirano, uz stručno vodstvo Dragane Tišma, prof. kineziologije, prema godišnjem kalendaru hodanja:

Lipanj
5. 6. 2021.
12. 6. 2021.
19. 6. 2021.
26. 6. 2021.

Srpanj
3. 7. 2021.
10. 7. 2021.
17. 7. 2021.
24. 7. 2021.
31. 7. 2021.

Kolovoz
7. 8. 2021.
14. 8. 2021.
21. 8. 2021.
28. 8. 2021.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog “sjedilačkog” načina života.

Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno i nema uobičajene barijere koje se mogu susresti kod drugih aktivnosti poput nedostatka vremena, sposobnosti i vještina. Uključite što više hodanja u svakodnevni život, po mogućnosti u prirodi, na svježem zraku kako biste smanjili rizik od razvoja bolesti te održali i poboljšali svoje zdravlje.

Izvor: stampar.hr

FOTO: monkeybusinessimages iStock/Getty Images Plus via Getty Images