Restoran Vegan Chef otvorio je svoja vrata u Zagrebu, a ovo su jela koja obavezno morate probati

Nova gastro adresa u Zagrebu

by | 6 lipnja, 2022
veganski restoran zagreb

Početkom ove godine, pisali smo vam o projektu Vegan Chef, koji je pokrenula Margita Modrić, i koji je tada bio u fazi dostave veganske hrane. Sada je pak Vegan Chef dobio planirani nastavak svoje priče – i to u obliku restorana! Naravno, poželjeli smo doznati sve o ovom novom zagrebačkom gastro odredištu koje se smjestilo na adresi Vrbik 10b, pa vam u nastavku donosimo detalje o uređenju, ali i jelovniku te jelima koja su se već nametnula kao favoriti. 

Vegan Chef – novi veganski restoran u Zagrebu 

Kako nam je prvobitno rekla vlasnica, po struci kuharica, u Vegan Chefu sva su jela veganska i bez glutena, kao i bez soje, dok se ponuda bazira na tradicionalnoj hrani Hrvatske. Ipak, na jelovniku se mogu pronaći i specijaliteti svjetskih kuhinja, pa će razna nepca ovdje uistinu doći na svoje. Inače, Vegan Chef je prije svega baziran na proizvodnji prehrambenih proizvoda, a ne koriste se aditivi, umjetna bojila, konzervansi niti pojačivači okusa. 

“Na našem jelovniku možete pronaći tradicionalna jela, poput sarmi i punjenih paprika. Ali tu su i internacionalna jela poput sushija, razna dnevna jela, juhe i variva. Njoki od batata s pestom od ekološki uzgojenog špinata i rikole, razne vrste Buddha bowla, zdravi doručak, hladno prešani sokovi, pekarski proizvodi, fast food (pohani sir, pulled bukovače u pecivu…), slastice s običnim ili brezinim šećerom (Mađarica, medena kata, čupavci, pita od jabuka, kokos kuglice…), torte poput ledenog vjetra, Schwarzwald torta…”, otkriva nam Margita o tome što se sve nalazi na jelovniku Vegan Chefa. Na pitanje što obavezno moramo probati u Vegan Chefu, odgovara: “Ako se mene pita, to su sarme i punjene paprike, a ako gledamo najprodavanija jela, to su definitivno njoki od batata, ćufte, pohani sir i od kolača ledeni vjetar, koji je apsolutni favorit.”

veganski restoran zagreb

veganski restoran zagreb

Zero waste uređenje

“Prostor Vegan Chef restorana još uvijek uređujemo, onako, sitnicu po sitnicu. Ali to je u principu to. Prostor je 90 % uređen u zero waste stilu, što znači da smo koristili puno predmeta koji su rabljeni. Stolovi, stolice, fotelje, stare fotografije Grada Zagreba, metalne konzerve koje smo bojali i iskoristili ih kao teglice za cvijeće, grana koja nam služi kao luster itd.”, otkriva nam Margita, dodajući kako su ona i dečko dugo tražili prostor, a na ovaj su naišli slučajno.

“Prostor je bio dosta mračan kad smo ga unajmili, ali ništa što naše ruke ne mogu popraviti. Jako nam se svidjelo što je prostor velik i što ima dvije etaže. Drugi korak je otvaranje trgovine i proizvodnje prehrambenih proizvoda, tako da nam je veličina prostora igrala veliku ulogu. Prostor smo uredili dečko i ja, doslovno sve. Od podova, zidova, sitnica, ukrasa… Uz njega sam naučila i gletati, pa skoro i lijepiti pločice, postali smo pravi majstori kroz ovih par mjeseci renoviranja. Najveći izazov bio je novac, nismo imali neki početni kapital, a majstori koštaju, kao i materijal”, objašnjava vlasnica. 

veganski restoran zagreb

veganski restoran zagreb

Na naše pitanje o zahtjevnosti ovakvog poslovnog pothvata, Margita priznaje da je cijeli proces bio jako zahtjevan, te još uvijek jest. “Najgore što mi se dogodilo tijekom ovog procesa je golema količina stresa, neprospavane noći, skupljanje novca za popravke i prepravke u poslovnom prostoru, kako bi zadovoljili sve uvjete i konačno dobili priliku za rad. A najbolje što mi se dogodilo je to što konačno živim svoj san, radim posao koji volim i mislim da ništa na svijetu ne može biti bolje od toga. Također, kroz cijeli ovaj proces dečko i ja prolazili smo praktički sami. Većinu prijatelja smo kroz ovaj proces “izgubili”, što zbog nedostatka vremena za druženjem, što zbog našeg fokusa da ovo uspije i njihove totalne nezainteresiranosti i manjka podrške. Kao šlag na tortu, dva dana prije otvorenja restorana morali smo iseliti, to je samo intenziviralo i ovako preogroman stres sa kojim smo se svakodnevno nosili. Sve u svemu, malo kroz trnje, malo kroz cvijeće i eto nas”, govori Margita, koja je u svom naumu uspjela zahvaljujući velikoj podršci uže obitelji. 

Nijedna poduzetnička priča u Hrvatskoj nije laka, a posebno ne ona koja uključuje restoran veganske hrane. Stoga, dok se Vegan Chef postavlja na noge, pozivamo vas da svakako svratite na adresu Vrbik 10b i provjerite kako izgledaju hrvatska jela u biljnoj izvedbi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vegan Chef (@vegan___chef)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vegan Chef (@vegan___chef)

Foto: PR