Regenerator prije šampona? Jednostavan način kako suhoj kosi povratiti vlagu i sjaj

by | 24 svibnja, 2024
pranje kose s regeneratorom

Novi način pranja kose idealan je za sve one sa suhom i oštećenom kosom.

Vjerojatno perete kosu kao i svi ostali: prvo šampon, pa regenerator. Prvo s kose i tjemena uklonite nečistoće, sebum i ostatke proizvoda za stiliziranje, a zatim regeneratorom vratite vlasima izgubljenu vlagu i zatvorite kutikule kose kako bi se prevenirala oštećenja. To je sasvim normalno i tradicionalno ispravno. Međutim, čini se da postoji još jedan način na koji možete nahraniti svoje suhe vlasi.

Regenerator je neizostavan korak njege kose većine žena jer čini njihovu kosu mekom, podatnom i zaglađenom. Želite li udvostručiti njegovo djelovanje i vidjeti promjenu na vašoj kosi, formula je jednostavna: nanesite regenerator prije šampona. Ovo je odlična ideja za sve one koji imaju suhu, dehidriranu, oštećenu kosu koja je sklona pucanju.

Pročitajte: Frizer slavnih otkriva trik zahvaljujući kojemu ćete brže osušiti svoju kosu

pranje kose s regeneratorom

Kako oprati kosu s dvostrukim korištenjem regeneratora

Da biste iskušali novi način pranja, prvo na mokru kosu – na duljinu i ispucane vrhove – nanesite regenerator. Ovo je esencijalni dio ove metode pranja. Regenerator će obaviti vaše vlasi zaštitnim velom, odnosno zaštitit će ih od deterdženata iz šampona (mislimo na SLS i slične sastojke) te prevenirati isušivanje.

Dakle, utrljajte malu količinu regeneratora na vrhove kose izbjegavajući korijenje i vlasište. Umjesto da regenerator sada isperete, uzmite malu količinu šampona i operite njime svoje vlasište.

Nakon što se oprali kosu, isperite i šampon i regenerator, a zatim ponovo rasporedite regenerator po dužini i vrhovima. Ostavite da djeluje koju minutu. A potom, za dodatni sjaj, isperite kosu mlakom do hladnom vodom.

Pročitajte: Mali ritual luksuza: 5 najfinijih parfema za kosu

Foto: Viorel Kurnosov, iStock/Getty Images Plus; triocean, iStock/Getty Images Plus via Getty Images