


Potrebno je:
- 1 češanj češnjaka
- 1 glavica luka
- 1 šalica cvijetića brokula
- 1 šalica narezane mrkve
- 2 žlice maslinovog ulja ili neslanog maslaca
- 1 šalica vode
- 1 šalica domaće pileće juhice
- 2 žlice naribanog trapista ili parmezana
- šalica izdrobljenog tijesta
Priprema:
Ubacite u mikser češnjak i luk, brokulu i mrkvu, pa ih nasjeckajte, ali ne presitno. Zagrijte u posudi maslac ili maslinovo ulje, pa na njemu pirjajte mljeveno povrće (četiri minute) neprestano miješajući. Dodajte izdrobljeno tijesto, vodu i juhicu, pa kuhajte (nepoklopljeno!) na umjerenoj vatri deset minuta, dok tekućina ne ispari, a jelo se ne zgusne. Dodajte parmezan (trapist), promiješajte i sklonite s vatre.



