Recept za najfiniji vikend doručak: Veganski francuski tost s bananom


Jeste li već pojeli doručak ili se tek spremate zaputiti u kuhinju i napraviti nešto ukusno i zdravo, baš prije izlaska na kavicu u gradu? Francuski tost, odnosno prepečeni kruh, omiljena je vikend poslastica u mnogim kućanstvima diljem svijeta, a mi smo pronašli recept s bananom u veganskoj verziji, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Veganski francuski kruh u ovom izdanju jednako dobro pristaje uz matchu, čaj i kavu, a najbolje je što ga možete upotpuniti raznim prilozima jer njegov okus pristaje uz razne namaze, preljeve, začine, orašaste plodove, voće i jogurte.

Veganski francuski tost s bananom korak po korak
Kako napraviti francuski veganski tost s bananom? Uistinu je jednostavno, pogotovo uz recept Jasmine Brione koja nas uvijek iznova oduševljava idejama sa svog profila @sweetsimplevegan.
Čitajte: Za zdrav mozak i tijelo – recept za matcha chia puding Gwyneth Paltrow
Kad jednom isprobate ovaj ukusni recept s bananom, teško ćete se vraćati na staro!
Sastojci:
- 2 velike banane
- 230 ml bademovog mlijeka
- 1 žličica cimeta
- pola žličice ekstrakta vanilije
- pola žličice naribanog muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- 5 debelih kriški veganskog kruha ili vašeg najdražeg kruha bez glutena
Prijedlozi za preljev: javorov sirup, maslac od kikirikija, grčki jogurt, orašasti plodovi, cimet i/ili voće
Postupak:
- Prethodno zagrijte tavu koja se ne lijepi na umjerenoj temperaturi.
- Izgnječite banane vilicom.
- Pomiješajte u zdjeli prvih 6 sastojaka (izgnječene banane, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i začine dok ne dobijete ravnomjernu smjesu).
- U posudu za pečenje ravnomjerno ulijte jednu trećinu tijesta, a zatim stavite kruh. Prelijte ostatkom tekućine i ostavite sve da odstoji oko 30 sekundi. Prije pečenja, uvjerite se da je kruh ravnomjerno upio smjesu sa svih strana.
- Pecite na tavi oko 3-4 minute sa svake strane dok se sve strane lijepo ne zarumene.
- Poslužite s prilozima po izboru.
Dobar tek!
FOTO: @insanelygoodrecipes



