Rebrica u umaku

by | 5 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 800 g svježih svinjskih rebrica
  • 0,5 dl umaka od soje
  • 1 dl soka od rajčice
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice Worcester umaka
  • 1 žličica šećera
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 naranča
  • ulje, papar, sol

Priprema:

1. Svinjska rebrica razrezati na manje komade.
2. Češnjak usitniti, a naranču iscijediti.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati umak od soje, sok od rajčica, senf, šećer, Worcester umak, sok od naranče, češnjak i malo papra po ukusu.
4. U pripremljenu smjesu natopiti svinjska rebrica i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 minuta.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati marinirana rebrica te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečena rebrica poslužiti uz pečene mrkve.

Izvor: Dobar hrana