


Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 100 g rukole
- 30 g parmezana
- 3 češnja češnjaka
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 800 g krumpira
- 1 limun, papar
- 3 žlice jabučnog octa
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Filete soma dobro ocijediti, a zatim ih narezati na pravokutnike dimenzija 3×2 cm.
2. Posebno pomiješati 30 g rukole, parmezan, češnjak, 1 dl maslinovog ulja i začine po želji pa izmiksati u blenderu.
3. Polovinom dobivenog pesta preliti komade soma i promiješati. Potom ih nanizati na štapiće za ražnjiće.
4. Ražnjiće od ribe peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade, a zatim ih preliti sokom od limuna.
5. Posebno pripremiti salatu. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi. Pomiješati krumpir s rukolom, preostalim preljevom i maslinovim uljem, jabučnim octom, paprom i začinima po želji te polako promiješati. Salatu poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



