Ragu od soma

by | 5 rujna, 2013

Sastojci:

  • 800 g fileta soma
  • 1 veći poriluk
  • 4 mrkve
  • 2 glavice luka
  • 50 g margarina
  • 300 g pelata od rajčica
  • 2 dl juhe od povrća
  • 0,5 dl Worcester umaka
  • 1 jušna žlica brašna
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Filete soma narezati na kocke, poriluk i mrkvu na štapiće a luk na režnjeve.
2. Na otopljenom margarinu popeći mrkvu, dodati poriluk i luk, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. U omekšalo povrće dodati pelate rajčica, Worcester umak i filete soma, pa pirjati na umjerenoj temperaturi još 15 minuta.
4. Pred kraj pirjanja u jelo dodati malo brašna, začiniti po želji, te kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se ne dobije kašasta smjesa.

Izvor: Dobra hrana