Nekoliko cool proljetnih radionica u travnju kojima se jako veselimo

by | 28 ožujka, 2024
radionice kreativne zagreb travanj 2024

Tražite li način kako iskoristiti slobodno vrijeme na koristan i zanimljiv način, a da istovremeno možete upoznati nove ljude i steći nove vještine?

Kreativne radionice definitivno su jedan od odgovora na ovo pitanje. Činjenica je da one ne nude samo priliku za učenje novih vještina i stjecanje znanja već i mogućnost upoznavanja ljudi sličnih interesa i širenja društvenog kruga. I zato ni ne čudi činjenica da ih u ponudi ima sve više pa je ponekad i teško odabrati samo jednu na koju otići.

Ipak, datumi su raznovrsni, a proljeće je pokucalo na vrata. To je dodatna motivacija zašto izaći van iz kuće i bukirati svoj termin za onu koja vam je najzanimljivija i koja vam je prva zapela za oko!

Proučili smo što nikako ne smijete propustiti ovog travnja!

Radionice koje ne propuštamo u travnju

Morra Ceramics – izrada keramičke vaze

Kao rezultat radionice dobit ćete unikatnu ručno izrađenu keramičku vazu koju ćete ponijeti kući kad bude gotova (oko tri tjedna).

Radionica je pogodna za početnike i osobe koje nikad prije nisu radile s glinom. Ne morate ništa nositi sa sobom, sav materijal za rad i pečenje uključen je u cijenu.

Vrijeme i mjesto: 13. travnja, Horvaćanska cesta 21, Zagreb

Art Station radionice keramike

Za radionice vam nije potrebno nikakvo predznanje, a svi materijali i alati uključeni su u cijenu.

Prijavite se porukom ili mailom na [email protected].

Lokacija: Gomboševa 28, Novi Zagreb

Biljke.plants radionica izrade terarija

Radionica izrade terarija održava se 18. travnja u 19 sati. Lokacija je Gušt Beauty, Horvaćanska 160, Vrbani – Zagreb.

Izrađivat će se elegantan i bujan terarij Urbana džungla M dimenzije 20 x 20 cm. Radionicu možete otkazati najkasnije šest dana prije dana održavanja do ponoći. Ako radionicu otkažete kasnije ne ostvarujete pravo na povrat novca.

Osigurani su svi materijali, a izrađeni terarij ostaje vama.

Kuhaona – Čokoladni bomboni

Trajanje Master Classa po danu: četvrtak i petak 17:00 – 21:00, subota 09:00 – 13:00

U trodnevnom Master Classu naučit ćete osnove rada s čokoladom kao što je pravilno temperiranje čokolade, razlikovati vrste čokolade i njihove primjene i izradu čokoladnih ganachea koje ćete koristiti za punjenja. Također ćete naučiti rukovati alatom potrebnim za rad, pripremiti kalupe za bojanje, školjke za punjenje, kako puniti i pravilno zatvoriti kalupe čokoladom. Izradit ćete tzv. rezane bombone i glazirati ih temperiranom čokoladom, klasične čokoladne tartufe i dražeje od badema i lješnjaka.

Na Master Classu ćete raditi s izabranim čokoladama Cacao Barry. Izradit ćete: Čokoladne bombone od Cacao Barry Ocoa 70 % čokolade i Baileysa, Čokoladne bombone od Cacao Barry Zephyr čokolade i marakuje, Rezane čokoladne bombone od Cacao Barry Excellence 55 % čokolade i malina, Tartufe od Cacao Barry Alunga mliječne čokolade i lješnjaka te Čokoladne dražeje od badema.

11., 12. i 13. 4. 2024. (četvrtak, petak i subota, predavač: Petra Jelenić

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kuhaona (@kuhaona)

Škola crtanja i slikanja Atelier Sellier – radionica botaničke ilustracije

Na specijalnoj radionici BOTANIČKE ILUSTRACIJE upoznat ćete se s osnovama tehnike AKVARELA kroz izradu color charta te nekoliko botaničkih vježbi (mokro-suho, mokro-mokro, potrebno vrijeme sušenja, potrebni kistovi, intenzitet boje). Navedene tehnike primijenit ćemo u ilustriranju cvjetnih i lisnatih vrsta (prema fotografskom predlošku i živom primjeru, ovisno o sezoni), a cilj radionice jest izrada lijepih, botanički ilustriranih razglednica.

Ova radionica namijenjena je za odrasle i mlade te prilagođena za početnike i polaznike sa iskustvom. Cijena je 50 eura, a ukupno trajanje tri sata. Svi materijali za rad su osigurani.

Termini u nadolazećem periodu:

– utorak 23. 4. – maćuhice

– utorak 28. 5. – jagode

– utorak 11. 6. – perunike

Pročitajte: Zbogom kemikalijama: ovog proljeća očistite svoj dom prirodnim sredstvima 

Foto: Instagram, Pexels