Priključite se radionicama koje spajaju psihoterapiju pokreta i plesa

by | 23 svibnja, 2023
radionica ravnoteža uma i tijela

U subotu, 10. 6. 2023. u trajanju od 10 do 16 sati u Plesnom boravku održat će se radionica iz ciklusa jednodnevnih iskustvenih radionica “Ravnoteža uma i tijela – oslonac u tvom tijelu”.

Radionice su zamišljene kao jedinstven spoj plesne, somatske prakse i psihoterapije pokretom i plesom, sve u cilju sveobuhvatnog osobnog rasta i razvoja pomoću stručnog vodstva.

Radionicu će voditi Andrea Domitrović Šmida, psihologinja sa završenom edukacijom Psihoterapije pokretom i plesom, Sven Erić, certificirani praktičar Feldenkrais metode te Roberta Milevoj, nagrađivana plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja suvremenog plesa.

O programima i metodama rada:

Psihoterapija pokretom i plesom smatra se mladim psihoterapijskim pravcem te je usmjerena na terapijsku primjenu pokreta i plesa. Počiva na principima neodvojivosti tijela i uma u razumijevanju vlastitog procesa razvoja i cjelokupnog funkcioniranja, a koristi spontanu improvizaciju koja za cilj ima dublje otkrivanje vlastitih emocija, misli i odnosa. Kroz tijelo upoznajemo vlastite reakcije na situacije s kojima se susrećemo te razvijamo oslonce koji nam pružaju osjećaj sigurnosti u našem životu.

Feldenkrais® Metoda pomoći će vam da se ponovno povežete s prirodnim sposobnostima pokretanja, razmišljanja i osjećanja.

Bilo da želite osjećati se udobnije dok sjedite za računalom, dok se igrate s djecom ili unucima ili dok se bavite aktivnostima koje volite, ove nježne lekcije mogu unaprijediti vašu sveukupnu dobrobit.

 

Učenje pokretanja s manje napora olakšava vam život. Fokus Feldenkrais® metode jest u odnosu između pokreta i razmišljanja, stoga povećana mentalna osvještenost i kreativnost prate fizički napredak. Svatko, od sportaša i umjetnika do odvjetnika i činovnika može koristiti Feldenkrais® metodu.

Dijalozi u pokretu – kao što sam naziv sugerira radi se o formatu u kojem se pažnja većim dijelom stavlja na odnos između dvije osobe.

Vježbe su oblikovane prema različitim situacijama u kojima se često puta nalazimo u svakodnevnom životu kada smo u odnosu s nekim drugim (u partnerskom, prijateljskom, radnom odnosu i sl.). Polaznici na zabavan način otkrivaju, prepoznaju i spoznaju važne tjelesno umne aspekte putem kojih produbljuju znanje o sebi i drugima.

Rad se temelji na kreativno-plesnim alatima (poglavito igrama percepcije i komunikacije) koji pobuđuju integraciju unutarnjih procesa te taj način doprinose boljem razumijevanju sebe i svoje okoline.

Cijena radionice  iznosi 65 € za prijave do 30. 5., a nakon toga cijena iznosi 80 € (maksimalni broj polaznika je 8). Prijave su otvorene  do 8. 6. do 22 sata ili do popunjavanja mjesta na [email protected].

Foto: PR