Druženje uz knjigu i čašu vina: Radionice Book & Wine vraćaju se u Čakovec!

by | 6 listopada, 2023

Ima li što bolje od čaše vina uz dobru knjigu, slatke zalogaje, druženje i petak navečer samo za sebe? Upravo se takvo iskustvo nudi u Čakovcu na radionicama Book & Wine.

Naime, 20. listopada i 24. studenoga u čakovečkom restoranu Stari grad, u ambijentu koji je nekoć pripadao velikaškoj obitelji Zrinski, održat će se radionice koje spajaju sve navedeno. 

Osmislila ih je i vodit će ih Tatjana Barat, magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti, novinarka i autorica dvaju bestselera za djecu – Priče o neustrašivim hrvatskim ženama i Kad odrastam, želim biti liječnik. Usto je vodila i radionice biblioterapije za odrasle, kao i brojne radionice za djecu, a sada svoje bogato iskustvo predstavlja u ponešto drukčijem ruhu.

Po prvi put radionice su se održale proljetos u Čakovcu i izazvale velik interes javnosti, a polaznice su bile oduševljene jednim potpuno drukčijim iskustvom, a stvorila su se i neka nova prijateljstva.

“Bilo je uzbudljivo, novo i drukčije. Nas nekoliko se i podružilo kasnije na piću jer se otvorilo toliko sjajnih tema. Preporučujem svima. Opuštajuće, zabavno, osvještavajuće. Tatjana vodi nenametljivo i stručno, prisutna je za svakoga”, rekla je Martina Novak, jedna od polaznica. 

book & wine radionice

Tatjana Barat

Book & Wine radionice

Ovaj put radionica je zamišljena u dva dijela, od kojih će se prvi održati u listopadu, a drugi u studenome. Za prvi termin nije potrebna nikakva priprema, već samo dobra volja i otvorenost, a za drugi put polaznici će trebati pročitati odabrane tekstove. 

“Nakon što sam vidjela sjajan odaziv na svoje prethodne radionice, a prošle godine sudjelovala i u organizaciji jedne vinske manifestacije, shvatila sam da su knjiga i vino sjajan spoj. Osim toga, moje rodno Međimurje poznati je vinski kraj, pa je zato ovdje i sve počelo. Nikad nisam na našim prostorima čula za ovakav koncept radionica kakav ja provodim i veseli me što je prepoznata njihova vrijednost. Ovaj put selimo se u prostore bajkovitog dvorca Zrinski. Zar ne zvuči savršeno provesti petak navečer u dvorcu uz čašu vina i raspravu o knjigama?”, ističe Tatjana.

No to neće biti samo rasprava o knjigama nego i istinski rad na sebi uz bibioterapijski pristup. 

“Ideja je da na te dvije radionice polaznici dobiju temeljne alate biblioterapije odnosne terapije knjigama koji će im pomoći da kasnije pomoću knjiga porade na sebi u situacijama kada im bude teško i kada pred njih budu stavljeni izazovi. Knjiga je vrlo često jedan od najboljih lijekova”, zaključuje Tatjana.

Proljetne radionice bile su namijenjene samo ženama, a ovaj put i to se mijenja. 

“Tada sam dobila dosta upita zašto je radionica namijenjena samo ženama pa ovaj put tog ograničenja nema. Dobrodošli su svi koji su punoljetni, bez obzira na spol. Baš me zanima koliko će muškaraca biti hrabro i prijaviti se.”

Cijelu će priču zaokružiti nekoliko sorti vina Vuković, jedne od najpoznatijih međimurskih vinarskih obitelji koja je podržala ovu sjajnu priču. 

Cijena dvodijelne radionice je 55 eura, a u to je uključena konzumacija vina i slatkih zalogaja, kao i popratni materijali koje će polaznice dobiti. Broj mjesta je ograničen, pa je obavezna prethodna rezervacija na [email protected] ili na Tatjaninim društvenim mrežama, najkasnije do 18. listopada. 

Također postoji i opcija poklon-kartice pa ovu jedinstvenu radionicu možete i pokloniti dragoj osobi. 

Foto: PR, Unsplash