Račići u umaku od sira

by | 17 lipnja, 2014

racici

Sastojci:

  • 400 g očišćenih rakova
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 100 g pljesnivog sira
  • 100 g trapista
  • 150 g krem sira
  • 40 g parmezana
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 400 g tjestenine u obliku mašnica
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk narezati na kockice, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
2. Na maslinovom ulju popržiti luk i češnjak, a potom dodati račiće, peršin i pirjati 2 minute. Uliti bijelo vino i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari.
3. Zatim dodati vrhnje za kuhanje, trapist, parmezan, pljesniv i krem sir. Začiniti po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
4. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti je i preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept