


Za tijesto:
- 300 g brašna
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 180 g margarina
- 2 žumanjka
- 3 žlice vode, sol
Za smjesu:
- 30 g margarina
- 1 glavica ljubičastog luka
- 400 g gljiva
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 jaja
- 3 dl biljnog vrhnja
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati polovinu brašna, na kockice narezani margarin, žumanjke, peršin, vodu i malo soli po ukusu. Dobro izmiješati, a zatim postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto upakirati u najlon vrećicu i ostaviti da miruje u hladnjaku 30 minuta.
Nadjev:
1. Ljubičasti luk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U teflonskoj tavi otopiti margarin pa na njemu popržiti luk da omekša. Potom dodati šampinjone i pirjati ih u vlastitom soku. Kada višak tekućine ispari i šampinjoni omekšaju, dodati peršin i začine po ukusu.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto razvaljati na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti tijestom. Preko tijesta nanijeti nadjev od gljiva.
3. Posebno umutiti jaja i vrhnje pa preliti preko nadjeva.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



