


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 300 g crnih maslina bez koštica
- 3 žlice “light” majoneze
- 1 manja konzerva tunjevine
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica senfa
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
Priprema:
1. U blenderu pomiješati crne masline bez koštica, tunjevinu, “light” majonezu, senf, pasirani češnjak i peršin. Potom izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa. U pripremljenu smjesu dodati začine po želji.
2. Lisnato tijesto razvaljati na debljinu od 5 mm. Zatim cijelu površinu tijesta premazati pripremljenom smjesom od maslina.
3. Nadjeveno tijesto pažljivo zarolati. Oštrim nožem roladu rezati na komade debljine 2 cm.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene pužiće. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



