Puretina u umaku od krastavaca

by | 12 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g purećeg bijelog mesa
  • 2 žlice gustina
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 žlica senfa
  • 2 dl juneće juhe
  • mješavina začina
  • 250 g riže
  • 4 žlice ulja
  • šafran, sol

Priprema:

1. Mesnatu slaninu narezati na štapiće, a kisele krastavce naribati na krupno.
2. Pureće bijelo meso premazati senfom i popeći na vrućem ulju da porumeni. Potom ga izvaditi, ostaviti da se ohladi i narezati na tanje šnicle.
3. Na masnoći od pečenja popeći slaninu, pa dodati vrhnje, mješavinu juneće juhe, gustin i začine po želji. Sve zajedno kratko prokuhati da se dobije željena gustoća. Zatim vratiti puretinu, dodati naribane kisele krastavce i nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša.
4. Rižu skuhati u slanoj vodi s malo šafrana, ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana