


Sastojci:
- 700 g purećeg bijelog mesa
- 50 g maslaca
- 1 glavica luka
- prstohvat cimeta
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 žličice đumbira
- 1/2 žličice curryja
- 50 g mljevenih badema
- 250 g pelati rajčice
- 50 ml jogurta
- 200 g riže
- bosiljak, ulje
- sol, papar
Priprema:
1. Pureće bijelo meso narezati na krupnije kocke.
2. Luk očistiti i narezati na kockice, a češnjak ispasirati.
3. U posudi otopiti maslac, pa propirjati puretinu da promijeni boju. Zatim dodati luk i češnjak, te i njih propirjati. Nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati izmiksanu pelati rajčicu, cimet, curry i đumbir, te nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi.
5. Pred kraj kuhanja dodati mljevene bademe, jogurt i začine po želji, pa kuhati uz povremeno miješanje još 5 min. Gotovo jelo posipati listovima bosiljka i poslužiti uz kuhanu rižu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



