Puretina na kineski način

by | 2 veljače, 2013

za 4 osobe

Potrebno je:  

  • 500 g purećeg bijelog mesa
  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat đumbira
  • 200 g mariniranih bukovača
  • 150 g kineskog kupusa
  • 0,5 dl umaka od soje
  • 200 g riže
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema: 

1. Pureće bijelo meso narezati na trake; mrkvu, poriluk, marinirane bukovače i kineski kupus na štapiće, a češnjak što sitnije nasjeckati.

2. U dublju tavu uliti ulje, a potom popržiti poriluk, češnjak i malo đumbira. Zatim dodati puretinu i mrkvu pa kratko popržiti.

3. Dodati kineski kupus i bukovače te peći na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

4. Pred kraj prženja dodati mješavinu sojinog umaka i mljevene paprike, začine po ukusu i promiješati.

5. Rižu skuhati u slanoj vodi, ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana