Pureća pašteta

by | 21 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 400 g purećeg bijelog mesa
  • 250 g purećih jetrica
  • 200 g maslaca
  • 30 g slanine
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 4 kisela krastavca
  • 2 žlice konjaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • muškatni oraščić, mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pureće meso i jetrica narezati na kocke, slaninu na štapiće, a krastavce naribati nasitno.
2. U teflonskoj tavi otopiti 50 g maslaca, pa popeći bijelo meso i jetrica, te dodati slaninu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Pirjano meso ocijediti od masnoće, ostaviti da se ohladi te samljeti na stroju za mljevenje.
3. Preostali maslac pjenasto umutiti pa pomiješati s mljevenim mesom, dodati umućeno vrhnje, krastavce, konjak, sok od limuna i muškatni oraščić, te sve dobro promiješati i začiniti po želji.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u hladnjaku da odstoji najmanje 60 minuta.

Izvor: Dobra hrana