Punjeni trokutovi

by | 16 veljače, 2013

POTREBNO JE:

  • 400 g tankih kora za pitu
  • 300 g mariniranih šampinjona
  • 250 g sira za ribanje
  • 1/2 poriluka
  • 200 g suhe vratine
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 300 g kečapa
  • origano
  • sezam
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

PRIPREMA:

1. Poriluk narezati na kockice i popržiti na malo ulja.

2. Marinirane šampinjone narezati na listove, suhu vratinu na kockice, a sir naribati na krupno.

3. U odgovarajućoj posudi pomiješati šampinjone, sir, suhu vratinu, poriluk i 100 g kečapa. Dodati origano i začine po ukusu te polako promiješati.

4. Uzeti jednu koru za pitu i uzdužno prerezati dva puta da bi se dobile tri trake. Na isti način narezati i preostale kore.

5. Na početak jedne trake od kore staviti žlicu pripremljenog nadjeva, a potom prema uputama sa slike saviti u trokut.

6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene trokute.

7. Posebno umutiti preostali kečap i vrhnje, pa premazati preko trokuta. Odozgo posuti sezamom.

8. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana