Punjeni šampinjoni

by | 27 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 32 šampinjona srednje veličine
  • 1 veća mrkva
  • 1 dl soka od rajčica
  • 16 tankih listova slanine
  • 120 g mekanog sira
  • mješavina začina
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Klobuke šampinjona odvojiti od stapki, a potom stapke narezati na kockice.
2. Zatim klobuke popeći s obje strane na malo maslinovog ulja da porumene. Na kraju ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Mrkvu očistiti i naribati na krupno, a mekani sir narezati na kocke (1×1 cm).
4. Na maslinovom ulju popržiti mrkvu kako bi omekšala, a zatim dodati narezane stapke gljiva. Uliti sok od rajčica
i pirjati na umjerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati origano i začine po želji.
5. Polovinu prženih klobuka napuniti pripremljenim nadjevom, preko nadjeva staviti kocku sira i preklopiti praznim klobukom.
6. Punjene gljive uviti u listove slanine i pričvrstiti čačkalicom. Potom kratko popržiti na vrućem ulju da slanina porumeni.

Izvor: Dobra hrana