Punjeni patlidžan

by | 21 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 2 srednja patlidžana
  • 50 g riže
  • 1 veća mrkva
  • 1 paprika
  • 100 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl soka od rajčica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 dl vrhnja
  • 2 jaja, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Patlidžane uzdužno prerezati napola, a zatim pažljivo izdubiti pulpu i narezati ju na kockice. Kratko ih blanširajte u slanoj vodi pa ih izvadite i ocijedite.
2. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti od viška tekućine.
3. Šampinjone narezati na listove, papriku i luk narezati na kockice, mrkvu krupno naribati, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popeći luk i češnjak, a zatim dodati meso patlidžana, papriku i mrkvu pa kratko popeći. Potom doliti sok od rajčica, dodati peršin i začine po želji i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Zatim dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Nakon toga dodati rižu i promiješati.
6. Dobivenom smjesom napuniti polovice blanširanih patlidžana. Posebno umutiti jaja i vrhnje te dobivenom smjesom preliti punjene patlidžane. Poslagati ih u nauljenu tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici oko 35 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept