


Sastojci:
- 4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
- 200 g mladog sira
- 50 g svježeg sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica sjeckanog peršina
- 1 žličica sjeckanog vlasca
- 6 dl juneće juhe
- 1 dl vrhnje
- 1 žlica brašna
- 200 g šampinjona
- 700 g krumpira
- 30 g maslaca
- 1 dl mlijeka, ulje
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Svinjske kotlete zarezati po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
2. Potom ih preko najlonske vrećice istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
3. Posebno pomiješati izmrvljeni mladi i svježi sir, peršin, vlasac i začine po želji pa dobro izmiješati.
4. Pripremljenim nadjevom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle popeći na malo ulja s obje strane, a zatim nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućeno vrhnje s brašnom, začine po želji i kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
7. Krumpir očistiti i narezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji i dobro izmiješati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz krumpir-pire.
Izvor: Dobra hrana



