Punjeni kotleti

by | 4 svibnja, 2014

Clipboard0815

Sastojci:

  • 4 deblja kotleta
  • 1 veća paprika
  • 200 g pelata rajčica
  • 1 luk
  • 300 g pilećih jetrica
  • 1 žlica senfa
  • 5 dl goveđe juhe iz kocke
  • 2 žlice gustina
  • 1 dl ulja
  • 2 žlice worcester umaka
  • mješavina začina
  • papar

Za prilog:

  • 1 cvjetača
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 4 dl ulja
  • sol

Priprema:
1. Pelate rajčica narezati na kocke, luk i papriku očistiti i sitno nasjeckati. Pileća jetrica očistiti od žilica i sitno narezati.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, a potom dodati papriku, te i nju kratko popržiti.
3. Dodati pileća jetrica, pelate i začine po želji. Pirjati dok svi sastojci ne omekšaju a višak tekućine ne ispari. Tijekom pirjanja po potrebi dodavati vodu.
4. Kotlete zarezati poprečno po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Napuniti ih pripremljenim nadjevom i pričvrstiti čačkalicama.
5. Punjene kotlete natrljati začinima i popeći na vrućem ulju kako bi porumenjeli sa svih strana. Potom zaliti goveđom juhom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok kotleti ne omekšaju a tekućina ne ispari napola.
6. Gotove kotlete izvaditi iz umaka i ostaviti ih na toplom. U umak od pečenja dodati senf, worcester umak, gustin i začine po želji, te kratko prokuhati.
7. Gotovo jelo poslužiti s pohanom cvjetačom.

Prilog:
1. Cvjetaču natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti i ostaviti da se ohladi.
2. Uvaljati ju u brašno, zatim u umućena jaja, te pržiti u vrućem ulju dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept