Punjeni kosani odrezak s ajvarom

by | 22 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 jaje
  • 2 žlice ajvara
  • krušne mrvice po želji
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 8 trokuta topljenog sira
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti u mašini za mljevenje.
2. Luk i češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevenu piletinu, ajvar, jaje, luk i češnjak, mljevenu papriku i začine po želji.
4. Zatim dodati krušne mrvice koliko je potrebno da se dobije mekša smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na kuglice. Kuglice istanjiti, u sredinu staviti trokut sira, a zatim ga obložiti smjesom od mesa.
6. Punjene kosane odreske peći na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept