Punjene tikvice

by | 27 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 200 g sira (polutvrdog)
  • 1 manja glavica luka
  • 400 g pelata od rajčice
  • 80 g mariniranih šampinjona
  • 100 g vratine
  • origano, ulje
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Tikvicama odrezati vrhove, a potom ih uzdužno prerezati napola. Žličicom pažljivo izdubiti sredinu i nasjeckati je.
2. Pelate narezati na kocke, marinirane šampinjone na listove, a luk što sitnije nasjeckati. Pomoću noža za guljenje narezati sir na tanke listove.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati meso tikvica, pelate, origano i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pasiranja dodati marinirane šampinjone i vratinu.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu. Peći 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz pećnice i napuniti pripremljenim nadjevom. Peći u zagrijanoj pećnici još 20 minuta. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz pećnice, preko nadjeva nanijeti listove sira pa vratiti dok sir ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana