Punjene tikvice

by | 16 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 2 mlade tikvice
  • 250 g mladog sira
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • mješavina začina
  • 100 g cherry rajčica
  • ulje
  • sol

Priprema:
1. Mlade tikvice oprati i odrezati im vrhove, a zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno izrezati na tanke trake. Trake tikvica posoliti.
2. Posebno umutiti jaja i začiniti ih po želji.
3. Posoljene tikvice uvaljati u brašno, a potom u umućena jaja. Kratko ih pržiti na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
4. Mladi sir narezati na manje pravokutnike.
5. Na svaki list pohane tikvice staviti komad mladog sira pa zarolati.
6. Po pet punjenih rolica od tikvica nanizati na štapić za ražnjić i na kraju probosti cherry rajčicu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još ražnjića.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept