


Sastojci:
- 4 tikvice
- 200 g sira (polutvrdog)
- 1 manja glavica luka
- 400 g pelata od rajčice
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g vratine
- origano, ulje
- mješavina začina
Način pripreme:
1. Tikvicama odrezati vrhove, a potom ih uzdužno prerezati napola. Žličicom pažljivo izdubiti sredinu i nasjeckati je.
2. Pelate narezati na kocke, marinirane šampinjone na listove, a luk što sitnije nasjeckati. Pomoću noža za guljenje narezati sir na tanke listove.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati meso tikvica, pelate, origano i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pasiranja dodati marinirane šampinjone i vratinu.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu. Peći 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz pećnice i napuniti pripremljenim nadjevom. Peći u zagrijanoj pećnici još 20 minuta. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz pećnice, preko nadjeva nanijeti listove sira pa vratiti dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



