


Sastojci:
- 1 kg srdela
- 1 dl maslinovog ulja
- 500 g rajčica
- 1 veća glavica luka
- 1 žlica peršina
- 4 češnja češnjaka
- 300 g šampinjona
- 1 dl bijelog vina
- 1 dl juhe od povrća
- 100 g feta sira
- 50 g zelenih maslina s paprikom
Priprema:
1. Srdelama odrezati glave, uzdužno ih zarezati po trbuhu te otvoriti i izvući središnju kost.
2. Filetirane srdele raširiti kako bi se dobio izgled lista.
3. Češnjak protisnuti, masline narezati na kockice, a feta sir izgnječiti.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati feta sir, polovinu češnjaka, masline i peršin. Dodati malo maslinovog ulja i začina po želji, te dobro izmiješati.
5. Na svaki list srdele staviti malo pripremljenog nadjeva, zarolati srdelu i pričvrstiti čačkalicom.
6. Luk narezati na režnjeve, rajčice isto, a šampinjone na listove.
7. Na preostalom maslinovom ulju popržiti luk, dodati šampinjone, rajčice i preostali češnjak, začiniti po želji i kratko popržiti.
8. U nauljenu vatrostalnu posudu prebaciti povrće, odozgo utisnuti rolice srdela i zaliti mješavinom bijelog vina i juhe od povrća. Jelo peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok srdele ne porumene a višak tekućine ne ispari.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



