


Sastojci:
- 8 rajčica
- 150 g pilećeg bijelog mesa
- 150 g junetine od buta
- 2 tikvice
- 1 glavica luka
- 1 paprika babura
- 1 jaje
- 1 pečena paprika
- 20 g parmezana
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Za tijesto:
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 1,5 dl mlijeka
- 1,5 dl vode
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Piletinu i junetinu samljeti, izrezati donji dio rajčica i izdubiti sredinu, a očišćene tikvice, papriku baburu, luk i pečenu papriku narezati na kocke.
2. Na malo ulja popeći luk dok ne porumeni, te dodati mljeveno meso, unutrašnjost rajčica i papriku baburu, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode.
3. U omekšalu papriku i meso dodati tikvice i pečenu papriku, začiniti i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U pirjanu ohlađenu smjesu dodati jaje i parmezan, pa dobro promiješati.
4. Pripremljenom smjesom puniti rajčice, te ga poslagati u nauljenu vatrostalnu zdjelu i peći u zagrijanoj pećnici.
5. Posebno pripremiti tijesto od mlijeka, jaja, brašna i vode, pa ga začiniti po želji.
6. Pripremljenim tijestom zaliti napola pečene rajčice i vratiti u pećnicu dalje peći dok se tijesto ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana



