


Sastojci:
- 4 manje tikvice
- 150 g suhe vratine
- 150 g sira
- 20 g parmezana
- 200 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- ulje
- 200 g brašna
- 200 g majoneze
- mješavina začina
Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrhove, a zatim oguliti koru i uzdužno ih prerezati napola. Potom pažljivo žličicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Sir krupno naribati.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po želji, napuniti ribanim sirom, a zatim preklopiti listovima suhe vratine, podviti ih da budu u ravni s mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



